Poprzednie edycje Health Box

Health Box - edycja lutowa "WALENTYNKOWA"

Zawartość lutowej edycji:

1. Dobra Kaloria - Batonik x2 (NOWOŚĆ) - Produkt ten zadebiutował niedawno i jako pierwsza/y masz szansę go spróbować.

2. Mąka kukurydziana 500g - Bezgluten - „Mąka drobno mielona z całego ziarna kukurydzy, nie można jej mylić ze skrobią kukurydzianą. Mąka kukurydziana jest w kolorze żółtym i jest zazwyczaj stosowana do pieczenia chleba w połączeniu z innymi rodzajami mąk. Często również jest używana do przygotowania meksykańskich tortilli kukurydzianych, lub jako zagęszczacz różnych potraw. Mąka kukurydziana naturalnie nie posiada glutenu przez co jest jeszcze bardziej doceniona.”

3. Karob mielony - Jawo Kraków - „Proszek - doskonały zamiennik kakao.”

4. Ksylitol 200g - Jawo Kraków - „Ksylitol jest białą krystaliczną substancją, która wygląda i smakuje jak cukier. Można go znaleźć w owocach, warzywach i grzybach, jednak na skalę przemysłową ksylitol pozyskiwany był z brzozy lub buku. Ksylitol stosujemy w taki sam sposób jak zwykły cukier. Zakres temperatur w jakich można stosować jest bardzo szeroki - gotowanie, pieczenie, mrożenie, tak więc używając ksylitolu możemy piec ciasta, ciasteczka, robić desery, lody itp. Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający. Z tego powodu Ksylitolu najlepiej nie podawać dzieciom do 3-go roku życia (lub w bardzo małych ilościach). Naukowcy fińscy zalecają spożywanie do 40g (około 10 łyżeczek) ksylitolu dziennie.”

5. Mieszanka Studencka - Jawo Kraków - Pyszna mieszanka bakalii idealna do dekoracji ciasteczek lub jako szybka przekąska. W środku znajdziecie: rodzynki, żurawinę, chipsy bananowe, orzechy ziemne prażone, orzechy nerkowca, migdał, ananas kostka, chipsy bananowe w karmelu, papaja, orzech w karmelu.

6. Imbir mielony - Jawo Kraków - „Popularny w Polsce suszony, mielony imbir różni się w smaku od świeżego. Nie powinno się go stosować zamiennie. Surowy imbir dodaje świeżości i pikantności. Suszony bardziej nadaje się do słodkich potraw. Imbiru nie powinno łączyć się z ziołami, gdyż te kłócą się z jego aromatem. Doskonale jednak komponuje się z innymi korzennymi przyprawami - zielem angielskim, liściem laurowym, goździkami, gałką muszkatołową i pieprzem. Dodaje się go do herbatników, puddingów, pikli, a także wielu azjatyckich dań z warzyw. Służy do aromatyzowania kompotów, grzanego wina oraz piwa. Jest dodawany także do marynat z dyni i ogórków. Przedawkowanie imbiru może zepsuć nieodwracalnie smak potrawy. Dlatego należy stosować go z dużym umiarem.”

Zakupy razem:

0.00 PLN

Sposób i koszt dostawy wybierzesz w następnym kroku

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów