Koszyk

Twój koszyk jest pusty.

Dokonaj swoich pierwszych zakupów

Health Box - edycja sierpniowa

Witajcie!

Edycja sierpniowa była dla nas wyjątkowa, ponieważ wprowadziliśmy dużo zmian do sklepu. Wszystkie pudełeczka są już u swoich właścicieli, a my możemy zaprezentować zawartość :) 

Zawartość sierpniowej edycji:

1. Prażone pestki dyni z ksylitolem i cynamonem - Pięć Przemian -„prażone pestki dyni zostały sporządzone z

zachowaniem zasad kuchni pięciu przemian, z najwyższej jakości produktów. Dzięki unikalnym składnikom i

starannie dobranym proporcjom, będą miłym zaskoczeniem dla każdego smakosza.” Średnia cena w sklepach

około 8 zł.

Propozycja od Katnovy:

Przepyszna przekąska - świetnie sprawdzają się do chrupania czy jako dodatek do sałatek. Zmielone stanowią

oryginalną posypkę do deserów.

2. Chocorella - Vega Up - NOWOŚĆ - „składa się z gotowanej ciecierzycy (49%) i z daktyli (19%). W paście

zawarte są również orzechy ziemne (4,4%), kakao odtłuszczone w proszku (0,5%) oraz sól himalajska.” Średnia

cena w sklepach około 7 zł.

Propozycja od Katnovy:

Świetna opcja jako smarowidło na kanapkę lub gofra, sprawdzi się również przy naleśnikach i jako nadzienie do

babeczek!

3. Cały z ziaren - Spiżarnia Babuni - jest to mieszanka do przygotowania chleba pełnoziarnistego bez mąki.

Przepis jest bardzo prosty i znajduje się na opakowaniu. Średnia cena w sklepach około 11 zł.

Propozycja od Katnovy:

Można również upiec w formie krakersów.

4. Steki wegetariańskie - Primavika - Bardzo często uważa się, że wegetarianom i weganom grozi niedobór

białka. Nic bardziej mylnego! Szereg produktów roślinnych, w tym soja, to białka pełnowartościowe zawierające

komplet aminokwasów, które musimy dostarczyć organizmowi z zewnątrz. Ponadto przyswajalność białka

sojowego wynosi aż 91%, identyczny poziom biodostępności posiada białko z kurzego mięsa. Dlatego steki

wegetariańskie to bardzo dobry wybór, jeśli chcemy zbudować mięśnie i poprawić sylwetkę. W odróżnieniu od

produktów zwierzęcych, proteiny sojowe nie zawierają w składzie tłuszczów nasyconych, które są żywieniowym

czynnikiem ryzyka chorób sercowo- naczyniowych. Zdrowe wielonienasycone kwasy tłuszczowe zawarte w białku

sojowym chronią naczynia krwionośne przed miażdżycą. Jedząc steki w wersji wege będziesz mieć serce jak

dzwon! Średnia cena w sklepach około 7 zł.

Propozycja od Katnovy:

Steki świetnie nadają się na grilla, pokrojone na mniejsze części i przełożone ulubionymi warzywami doskonale

sprawdzą się również jako bezmięsne szaszłyki. Steki można również podać z ulubionymi warzywami zawinięte w

tortillę.

5. Kola - John Lemon - NOWOŚĆ - od niedawna kola ma nową recepturę i jeszcze lepszy smak. Dodatkowymi

atutami tego pysznego napoju są: wysoka zawartość soków z owoców, nie zawiera konserwantów, produkt w

100% wegański, nie zawiera glutenu. Dodatkowo zawarta w niej kofeina doda Wam energii! Średnia cena w

sklepach około 8 zł.

Propozycja od Katnovy:

Na upalne dni przelać napój do foremek na lody, zamrozić i cieszyć się zdrowymi wodnymi lodami, bez zbędnych

konserwantów, jak to ma miejsce w przypadku sklepowych lodów.

6. Amarantus - Jawo Kraków - „Ziarna amarantusa zawierają białko bogate w aminokwasy egzogenne,

zwłaszcza lizynę niezbędną dla prawidłowego rozwoju dzieci i młodzieży oraz aminokwasów siarkowych

(metioniny, cystyny i cysteiny) tłuszcz bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, tokoferole, tokotrienole i fitosterole

ułatwiające zaopatrywanie komórek w tlen oraz skwalen, który wpływa korzystnie na korygowanie gospodarki

lipidowej krwi i wzmacnia odporność organizmu oraz poprawia wygląd skóry wysoka zawartość błonnika

wspomagającego właściwe funkcjonowanie jelit obecność znaczących ilości witamin z grupy B oraz A, E i C

bogactwo niezbędnych składników mineralnych, takich jak: magnez, fosfor, żelazo, wapń i cynk.” Średnia cena w

sklepach około 4 zł.

Propozycja od Katnovy + przepis:

możemy spożywać zarówno na słodko jak i na słono. Świetnie sprawdzi się w formie zapiekanki ze stekami

wegetariańskimi.

Składniki:

100 g amarantusa, steki wegetariańskie, 200 g Brokuła, 3 duże pieczarki, 1 mała cebula, 1 papryka, 1 jajko

1. Dowolny tłuszcz do wysmarowania foremki

2. Ulubione przyprawy (pieprz, zioła prowansalskie, mix papryk, bazylia)

3. Amarantus gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.Brokuły dzielimy na mniejsze

kawałki i gotujemy w lekko osolonej wodzie na półtwardo.Cebulę, pieczarki i paprykę drobno kroimy.

4. Cebulę podsmażamy razem z pieczarkami, dodajemy paprykę i lekko dusimy, przyprawiamy pieprzem i ziołami

prowansalskimi.

5. Na dno naczynia żaroodpornego wysmarowanego odrobiną tłuszczu wykładamy amarantus, następnie steki

wegetariańskie i brokuły, zalewamy marynatą ze steków.

6. Na wierzch wykładamy resztę warzyw i wbijamy jajko, posypujemy przyprawami.

7. Wstawiamy do nagrzanego do 180'C piekarnika i pieczemy ok 20-25 minut.


Kilka zdjęć od naszych klientów:


Wszystkim, którzy zamówili, serdecznie dziękujemy! Postaramy się, żeby kolejne edycje były jeszcze lepsze ;)

PS.

Jeśli jesteś zainteresowana/zainteresowany tą edycją, to ciągle możesz ją zamówić tutaj -> KLIK


Mirosław